Ανησυχείτε για τις κακές σας συνήθειες; Ώρα να αλλάξετε το πρωινό σας.

Ίσως το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να επεκτείνετε τη ζωή σας είναι να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα smoothie φτιαγμένο από πολύχρωμα, φρέσκα υλικά όπως τα μήλα, τα μούρα, και ναι, λίγο kale.

Όλα αυτά τα τρόφιμα περιέχουν πλήθος φλαβονοειδών, τα οποία μια νέα έρευνα έδειξε ότι προστατεύουν από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις, δύο από τους μεγαλύτερους δολοφόνους της σύγχρονης κοινωνίας.

Εάν δεν θεωρείτε τον εαυτό σας φανατικό της υγείας που θα ξεκινούσε την ημέρα του με ένα smoothie ή έχετε κάποιες κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το ποτό, αποδεικνύεται ότι η αύξηση της ημερήσιας δόσης φλαβονοειδών μπορεί να σας οφελήσει.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Edith Cowan της Αυστραλίας χρησιμοποίησαν στοιχεία από τη Δανία που παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες σε πάνω από 53.000 Δανούς για 23 χρόνια και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν μέτρια έως υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών ήταν λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο ή καρδιακή νόσο. Αυτή η «προστατευτική επίδραση» ήταν πιο έντονη για όσους βρίσκονταν σε υψηλό κίνδυνο από αυτές τις ασθένειες λόγω του καπνίσματος τσιγάρων ή επειδή έπιναν περισσότερα από δύο αλκοολούχα ποτά ημερησίως.

«Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά καθώς επισημαίνουν τη δυνατότητα πρόληψης του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, ενθαρρύνοντας την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή, ιδιαίτερα σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για αυτές τις χρόνιες ασθένειες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, Δρ Nicola Bondonno.

«Αλλά είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η κατανάλωση φλαβονοειδών δεν αντισταθμίζει όλο τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου που προκαλείται από το κάπνισμα και την υψηλή κατανάλωση αλκοόλ», πρόσθεσε. «Μέχρι στιγμής το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε για την υγεία σας είναι να σταματήσετε το κάπνισμα και να μειώσετε το αλκοόλ».

Η μελέτη δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Nature Communications.

Οι ερευνητές λένε ότι τα πλούσια σε φλαβονοειδή τρόφιμα, όπως τα μήλα, τα ροφήματα όπως το τσάι, και το να έχουμε μέτρο θα μπορούσαν να είναι η ιδανική προσέγγιση για να ζήσουμε περισσότερο.

«Η ενθάρρυνση της κατανάλωσης φλαβονοειδών μπορεί να είναι ένας νέος τρόπος για την μείωση του αυξημένου κινδύνου για αυτές τις ασθένειες, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα και να μειώσουν την πρόσληψη αλκοόλ», δήλωσε ο Bondonno.

Ποια είναι λοιπόν η συνταγή για τη βελτίωση της μακροζωίας με φλαβονοειδή; Τα δεδομένα δείχνουν ότι περίπου 500 mg φλαβονοειδών κάθε μέρα είναι ο στόχος.

«Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε μια ποικιλία διαφορετικών φλαβονοειδών ενώσεων που βρίσκονται σε διαφορετικά φυτικά τρόφιμα και ροφήματα,» εξήγησε ο Bondonno. «Αυτό είναι εύκολο να επιτευχθεί μέσω της δίαιτας: ένα φλιτζάνι τσάι, ένα μήλο, ένα πορτοκάλι, 100 γραμμάρια βατόμουρα και 100 γραμμάρια μπρόκολο παρέχουν ένα ευρύ φάσμα φλαβονοειδών ενώσεων και πάνω από 500 mg συνολικών φλαβονοειδών».

Για ένα λεπτομερέστερο μενού των διαφορετικών τύπων φλαβονοειδών και των τροφίμων που τα περιέχουν, ελέγξτε αυτό το εύχρηστο κείμενο από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Ένα μεγαλο smoothie από φρούτα, εσπεριδοειδή, kale, σέλερι και λίγο φυστικοβούτυρο μαζί με ένα ποτήρι τσάι θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες φλαβονοειδών για τη μέρα. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα με βάση το κακάο επίσης μετράνε.

Τι ακριβώς αφορά τα φλαβονοειδή που φαίνεται να αποτρέπουν τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις δεν είναι απολύτως σαφές, αλλά ο Bondonno έχει κάποιες σκέψεις.

«Η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα αυξάνουν τόσο τη φλεγμονή όσο και την καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μιας σειράς ασθενειών», ανέφερε. «Τα φλαβονοειδή έχουν αποδειχθεί ότι είναι αντιφλεγμονώδη και βελτιώνουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που εξηγεί γιατί συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο».

Όποια και αν είναι η αιτία, είναι μια επιστημονική ανακάληψη που αξίζει να “πιείς στην υγειά της” , ειδικά αν πιείς ένα ποτήρι smoothie που είναι γεμάτο με φλαβονοειδή.

Γιατί να επιλέξεις τη Formula C με 530mg βιοφλαβονοειδή της Natural Vitamins ;

Η βιταμίνη C της Natural Vitamins είναι η πιο απορροφήσιμη βιταμίνη C της αγοράς και είναι η μοναδική που περιέχει επιπλέον 530 mg βιοφλαβονοειδή τα οποία αυξάνουν την απορρόφηση της βιταμίνης C μέχρι και 50%! Επίσης η βιταμίνη C της Natural Vitamins περιέχει 165 mg ρουτίνη, εσπεριδίνη, ασερόλα, κερσετίνη και καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς, τα οποία παρέχουν πολλαπλά και σημαντικά οφέλη στον οργανισμό μας! Τέλος η βιταμίνη C της Natural Vitamins περιέχει επιπλέον 50 mg κερσετίνης, η οποία βοηθά τη καλή χοληστερόλη και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα για τους καπνιστές. Επίσης μειώνει τη πιθανότητα εμφάνισης άλλων καρκινικών όγκων. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να λαμβάνετε βιταμίνη C μαζί με όλα τα παραπάνω συστατικά, γιατί βοηθούν συνεργηστικά στην απορρόφησή της από τον οργανισμό, σε σχέση με μία απλή βιταμίνη C.

Mετάφραση από: https://www.inc.com/eric-mack/new-science-reveals-3-shockingly-simple-secrets-to-living-longer-surprise-they-help-smokers-drinkers-most.html

Δημοσιεύτηκε 13.08.2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *