Άγχος, στρες και κατάθλιψη; Φυσική και άμεση αντιμετώπιση τώρα!
02/11/201815 φυσικοί τρόποι για να μειώσετε τη χοληστερίνη αποτελεσματικά!
20/02/2019ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΗΤΗ;
Τα πιο κοινά συμπτώματα διαβήτη είναι η συχνοουρία, η συχνή δίψα, η συνεχής πείνα, η κόπωση, η ανάγκη για περισσότερο ύπνο, η μείωση του σωματικού βάρους, η αύξηση της όρεξης για φαγητό, η μείωση της όρασης, διάφορες λοιμώξεις στο δέρμα, δυσκολία στην επούλωση των πληγών, ουρολοίμωξη, ημικρανίες, μούδιασμα στα άκρα, κολπίτιδα και σεξουαλική δυσλειτουργία. Αν έχετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα επικοινωνήστε με το γιατρό σας ώστε να κάνετε τις κατάλληλες εξετάσεις.
ΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ;
- Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας
- Ο κακός ύπνος γιατί αυξάνει την κορτιζόλη που είναι η ορμόνη του στρες
- Τα φάρμακα για το άσθμα και κάποια αντικαταθλιπτικά
- Η άσκηση – γυμναστική, γιατί μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης ακόμη και για 24 ώρες.
- Η κακή στοματική υγιεινή είναι μία σοβαρή επιπλοκή για τον διαβήτη
- Οι λοιμώξεις, γιατί για να αντιμετωπιστούν ο οργανισμός μας αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα
Συμπερασματικά λοιπόν, η επιτυχημένη διαχείριση του διαβήτη εξαρτάται από τη σωστή διατροφή, τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη σωματική άσκηση.
ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
Όπως και σε όλες τις παθήσεις έτσι και στον σακχαρώδη διαβήτη, η επιστήμη έχει εφεύρει πολλά φάρμακα και χημικές ουσίες για την αντιμετώπιση της πάθησης. Όλα όμως τα φάρμακα έχουν σοβαρές παρενέργειες για τον οργανισμό μας και πολλές είναι αυτές που έχουν και τα φάρμακα για τον διαβήτη και το ζάχαρο. Ενδεικτικά, τα φάρμακα αυτά μπορεί να προκαλέσουν:
- γαστρεντερικές διαταραχές
- διάρροια
- κοιλιακές κράμπες
- γαλακτική οξέωση
- έλλειψη βιταμίνης Β12
- υπογλυκαιμία
- αύξηση βάρους
- αύξηση εμφράγματος μυοκαρδίου
- αγγειοοίδημα
- παγκρεατίτιδα
- ζάλη
- κόπωση
- ρινίτιδα κ.α.
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟ;
- Βιταμίνη C: Θεωρείται ως ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό συστατικό που έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα άτομα που έχουν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης C, έχουν 62% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη σε σχέση με τα άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης C.
- Χρώμιο: Οι διαβητικοί συνήθως έχουν μειωμένα επίπεδα χρωμίου στο αίμα. Το χρώμιο είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό γιατί αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αντιδιαβητικών φαρμάκων, όταν αυτά είναι απαραίτητο να λαμβάνονται. Επίσης, το χρώμιο δουλεύει παράλληλα με την ινσουλίνη ώστε να προάγει την πρόσληψη γλυκόζης από τα κύτταρα. Τέλος, το χρώμιο συμμετέχει στην ρύθμιση του σακχάρου όσο και στο μεταβολισμό των λιπιδίων. Η έλλειψη του χρωμίου μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους και νευροπάθειες.
- Ψευδάργυρος: η κατανάλωση 30 mg ψευδαργύρου µία φορά την ημέρα για 6 μήνες είχε θετική επίδραση στον έλεγχο της γλυκόζης.
- Μαγγάνιο: Το μαγγάνιο, όπως είπαμε παραπάνω για το
- χρώμιο συμμετέχει στην απορρόφηση της γλυκόζης. Το μαγγάνιο μειώνει τη πιθανότητα υπογλυκαιμικών κρίσεων. Μάλιστα είναι συχνό φαινόμενο σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, να παρουσιάζουν ανεπάρκεια μαγγανίου.
- Μαγνήσιο: Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Οι διαβητικοί ασθενείς πρέπει να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα επίπεδα μαγνησίου τους, γιατί φάρμακα που λαμβάνουν όπως για παράδειγμα τα διουρητικά και τα φάρμακα για υψηλή πίεση και καρδιακές παθήσεις, επηρεάζουν τα επίπεδα μανγησίου στον οργανισμό.
- Βανάδιο: Μειώνει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης μετά το γεύμα και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
- Κανέλα: Μπορεί να μειώσει σημαντικά τη γλυκόζη του αίματος, τα τριγλυκερίδια και την χοληστερόλη. Η κανέλα περιέχει την ουσία MHCP, η οποία ανήκει στις πολυφαινόλες και δρα σαν την ινσουλίνη, ρυθμίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς περιορίζει και τη βουλιμία.
- Banaba leaf: Το εκχύλισμα banaba σε δόση 16-48 mg ημερησίως για 4-8 εβδομάδες έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα (5% -30%).
- Γλυκόριζα: Είναι διουρητική και συστήνεται κατά του διαβήτη και της χοληστερίνης.
- Άλφα λιποϊκό οξύ: Εβδομήντα εννέα άτομα, με διαβήτη τύπου ΙΙ που έλαβαν μέρος στην έρευνα τυχαιοποιήθηκαν σε τέσσερις ομάδες που λάμβαναν διά του στόματος α-λιποϊκό οξύ για τέσσερις εβδομάδες ή εικονικό φάρμακο. Και οι τέσσερις ομάδες ήταν συγκρίσιμες και είχαν τον ίδιο βαθμό ευαισθησίας στην ινσουλίνη και υπεργλυκαιμία κατά την έναρξη. Σε σύγκριση με τους ασθενείς που λάμβαναν το εικονικό φάρμακο, οι τρεις ομάδες που λάμβαναν α-λιποϊκό οξύ παρατηρήθηκε ότι παρουσίασαν σημαντική βελτίωση της ινσουλίνης μετά τη θεραπεία με α- λιποϊκό οξύ.
- Juniper berry: Μετά από πειραματική ανάλυση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μούρα κέδρου αποθηκεύουν φυσικά φυτική ινσουλίνη που έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με την ινσουλίνη που παράγεται από το πάγκρεας.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ;
Πολύ απλό. Υπάρχουν φυσικά συμπληρώματα διατροφής που δεν προκαλούν παρενέργειες. Δείτε για παράδειγμα μία πολύ ισχυρή φόρμουλα που παράγεται στην Αμερική, την φόρμουλα Glucose Rx της Natural Vitamins.
H φόρμουλα Glucose συνδυάζει όλα τα παραπάνω συστατικά σε υψηλές δοσολογίες συν ακόμη 9 πολύ δραστικά συστατικά που δρουν ειδικά σε περιπτώσεις:
- Σακχαρώδη διαβήτη
- Αυξημένου ζαχάρου
- Αντίστασης στην ινσουλίνη
- Υπεργλυκαιμία
Είναι η μοναδική φόρμουλα στη αγορά που περιέχει 20 διαφορετικά συστατικά και στις σωστές δοσολογίες για να δείτε άμεση διαφορά στα παραπάνω συμπτώματα.
Δοσολογία: 1-3 φυτικές κάψουλες μαζί με τα γεύματα
Βιβλιογραφία:
- De Medina, S., et.al. Planta Medica Journal. Jun 1994:60(3): 197-200.
- Ju, JB., et.al. Journal of Ethnopharmacology. Jan 2008;115(1): 110-5.
- https://jonbarron.org/article/diabetes-cholesterol-blood-pressure-and-life-extension
- https://www.drugs.com/npp/banaba.html
- Anderson RA, Cheng N, Bryden NA, et al. Elevated intakes of supplemental chromium improve glucose and insulin variables in individuals with type 2 diabetes. 1997;46(11):1786-91.
- Azad KM, Sutradhar SR, Khan NA, et al. Serum magnesium in hospital admitted diabetic patients. Mymensingh Med J. 2014;23(1):28-34.
- Benjamin EM. Self-Monitoring of Blood Glucose: The Basics. Clinical Diabetes. 2002;20(1):45-47