Φυσική αντιμετώπιση προβλημάτων προστάτη!
05/10/2018Σακχαρώδης διαβήτης και αυξημένο ζάχαρο; Αντιμετωπίστε τα φυσικά!
02/11/2018Πολλές είναι οι αιτίες που μπορεί να μας προκαλέσουν άγχος και στρες στη καθημερινότητά μας. Μπορεί κάποιος να αναζητήσει τα αίτια στα γονίδια μας, στην παιδική μας ηλικία και στο τρόπο που μεγαλώσαμε, στη καθημερινότητα μας, στην εργασία μας και στο τρόπο που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στρεσογόνες καταστάσεις. Το πρόβλημα με το άγχος και το στρες είναι ότι μακροχρόνια μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε κατάθλιψη.
ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ;
Ο οργανισμός μας αντιδρά στο άγχος και το στρες απελευθερώνοντας στο αίμα ορμόνες όπως η κορτιζόνη και η αδρεναλίνη. Οι ορμόνες αυτές αυξάνουν το ρυθμό της καρδιάς και την πίεση του αίματος. Αν όμως το στρες και το άγχος παραμείνουν για πολύ καιρό, τότε περνάμε στο στάδιο του μακροχρόνιου στρες, το οποίο είναι και επώδυνο για τον οργανισμό μας.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΣΤΡΕΣ;
- Πόνοι στο στομάχι
- Διάρροια
- Παχυσαρκία
- Υψηλή πίεση
- Σεξουαλικά προβλήματα
- Μείωση της άμυνας του οργανισμού
- Έρπης
- Αϋπνία
- Κατάθλιψη
- Απώλεια διάθεσης για άσκηση
- Μειωμένη ικανότητα λήψης αποφάσεων
- Αύξηση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων
- Αύξηση της γλυκόζης στο αίμα
- Ανωμαλίες στην περίοδο
- Υπερφαγία κ.α.
Στη σημερινή κοινωνία και ενώ ο τρόπος ζωής μας γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βασανίζονται από τα παραπάνω συμπτώματα και καταφεύγουν στα φάρμακα. Τα φάρμακα όμως έχουν πολλές παρενέργειες στον οργανισμό μας. Οι πιο κοινές παρενέργειες των φαρμάκων περιλαμβάνουν:
- ναυτία
- διάρροια
- δυσκοιλιότητα
- ίλιγγο
- υπνηλία
- νευρικότητα
- αλλαγές στον ύπνο
- ξηροστομία
- πονοκέφαλο
- θολωμένη όραση
- αλλαγή στο σεξουαλικό ενδιαφέρον ή στη σεξουαλική λειτουργία
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!
Η φύση μας δίνει τη δυνατότητα να απαλλαχθούμε από τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα, αφού υπάρχει πλήθος ηρεμιστικών βοτάνων και βιταμινών που μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά το άγχος και το στρες, χωρίς τις παρενέργειες των τοξικών ουσιών που περιέχονται στα φάρμακα.
- Βιταμίνη C: Επηρεάζει τη γνωσιακή λειτουργία του εγκεφάλου και την ικανότητα διαχείρισης του άγχους.
- Βιταμίνη Β6: Διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην γνωσιακή και εγκεφαλική λειτουργία, στην ακεραιότητα του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση.
- Ashwagandha: Χρησιμοποιείται για την προώθηση της σωματικής και νοητικής υγείας και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Μια μελέτη του Health Science Center του Πανεπιστημίου του Τέξας, έδειξε ότι τα εκχυλίσματα της ashwagandha παρουσίαζαν αγχολυτικές δράσεις.
- L-Tyrisine: Η τυροσίνη είναι αποτελεσματική σε καταθλίψεις, όταν υπάρχουν χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης.
- Rhodiola: Επιδρά θετικά στο νευρικό σύστημα αυξάνοντας τη διάρκεια της αυτοσυγκέντρωσης και τη μνήμη. Βελτιώνει την πνευματική ικανότητα και ενισχύει την απόδοση στην εργασία. Επίσης μειώνει τη γενική κόπωση που εμφανίζεται κάτω από περιπτώσεις έντονου άγχους.
- Ginseng: Το βότανο αυτό καταπραΰνει τη συναισθηματική φόρτιση και μας ηρεμεί.
- Astragalus Root: Αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στο στρες, το άγχος και τη κόπωση.
- Suma Root: Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και αντιμετώπιση της εποχικής κατάθλιψης, της κούραση, της χρόνια κόπωσης και της έλλειψη ενέργειας.
- Βασιλικός: Καταπολέμηση του χρόνιου άγχους και της κατάθλιψης.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ;
Η αμερικάνικη φόρμουλα No Stress της Natural Vitamins είναι η μοναδική φόρμουλα που περιέχει όλα τα παραπάνω συστατικά και επιπλέον 6 ακόμη σε υψηλές δοσολογίες, τα οποία συμβάλλουν άμεσα στην καταπολέμηση:
- Του χρόνιου στρες
- Του άγχους
- Της κατάθλιψης
- Κρίση Πανικού
- Της υπερέντασης
- Των νευρικών διαταραχών
Ημερήσια δοσολογία: 1-3 κάψουλες την ημέρα μαζί με τα γεύματα
Βιβλιογραφία:
- McCabe D, Colbeck M. The effectiveness of essential fatty acid, B vitamin, Vitamin C, magnesium and zinc supplementation for managing stress in women: a systematic review protocol. JBI Database System Rev Implement Rep. 2015 Aug 14;13(7):104-18. doi: 10.11124/jbisrir-2015-2298.
- Int J Psychiatry Clin Pract. 2018 Jan 11:1-11. doi: 10.1080/13651501.2017.1417442. [Epub ahead of print]
Stress management and the role of Rhodiola rosea: a review.
- De Bock K, Eijnde BO, Ramaekers M, Hespel P. Acute Rhodiola rosea intake can improve endurance exercise performance. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2004;14(3):298–307. [PubMed]
- J Clin Psychiatry.2018 Jul 10;79(5). pii: 17m11826. doi: 10.4088/JCP.17m11826.
Adjunctive Use of a Standardized Extract of Withania somnifera (Ashwagandha) to Treat Symptom Exacerbation in Schizophrenia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study.
- Neuropsychiatr Dis Treat. 2018 Jul 13;14:1821-1829. doi: 10.2147/NDT.S169575. eCollection 2018.
A preliminary assessment of a combination of rhodiola and saffron in the management of mild-moderate depression.
- De Bock K, Eijnde BO, Ramaekers M, Hespel P. Acute Rhodiola rosea intake can improve endurance exercise performance. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2004;14(3):298–307. [PubMed]
- Saratikov SA, Krasnov EA. Rhodiola rosea is a valuable medicinal plant (Golden Root) Tomsk State University Press, Tomsk, Russia; 1987.
- Khanum F, Bawa AS, Singh B. Rhodiola rosea: A Versatile Adaptogen. Compr Rev Food Sci Food Saf. 2005;4(3):55–62. doi: 10.1111/j.1541-4337.2005.tb00073.x. [Cross Ref]
- Wiedenfeld H, Dumaa M, Malinowski M, Furmanowa M, Narantuya S. Phytochemical and analytical studies of extracts from Rhodiola rosea and Rhodiola quadrifida. Pharmazie. 2007;62(4):308–311. [PubMed]